maanantai 5. marraskuuta 2012

Haastekuva vol 2

H16, 1/5, ISO 400 ja jalusta

Lisää pisaroita lehdillä.. Tänään piti kuvata kliivian lehtiä, mutta eksyin näköjään sitten ihan kokonaan taas aiheesta. :) Tai en ihan kokonaan kun onhan tässä pisaroita lehdillä. Mutta kliiviaa ei ole. :)

Nämä kaksi kuvaa on ihan samoilla asetuksilla kuin tuo ylimmäinenkin. Pistin vertailun vuoksi, kun en osannut päättää, että mikä on paras. Näistä ylempi näyttää jotenkin valkeammalta kun taas alempi on kuin kukan sisällä olisi valo.. mitä siellä ei tietysti ole.


F16, 1/8, ISO 400 ja jalusta
Tässä vielä yksi versio, jota tummensin vähän..

 Ja sitten pari versiota, jotka nappasin vihreästä lehdestä..


..mutta.. no jaa.. :)

2 kommenttia:

  1. Noissa keltaisissa oma silmä hakeutuu jokaisessa tuonne oikeaan laitaan jossa näkyy ylimääräistä reunaa. Kun sitä näkyy vain siellä ja ihan vähän, niin se hieman rikkoo tuota harmoniaa. Nuo olisi hyvä rajata niin, ettei kukan ulkopuolista osaa näy ollenkaan. Näin lopputulos olisi vielä abstraktimpi.

    Toinen juttu koskee ISO-arvoa. Käytä joko 100 tai 200 arvoa, koska 400 aiheuttaa jo selvästi kohinaa. Eihän se noin pienessä koossa näy, mutta erottuu jo tietsikan ruudun kokoisessa ja haluat varmasti mahdollisimman hyvälaatuisia. Suljinaikahan tuplaantuu kun ISOn puolitat, mutta jalustalla ja paikallaan pysyvässä kohteessahan se ei ole ongelma.

    Muuten keltaiset ovat oikein kivoja harjoituksia.

    VastaaPoista
  2. Joo, olet oikeassa. Tuon mustan voisi kokonaan rajata pois..

    VastaaPoista