sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Halo

Tänään en sitten ottanut kameraa matkaan kun menimme äipän luo. Pihalla hääräili jokseenkin kesy tikka ja siitä olisi saanut mainion kuvan. Se etsiskeli nurmikolle haravoinnin jälkeen jääneitä auringonkukansiemeniä. Äiti sanoi, että tikka on ollut pihapiirissä usein. No, ajattelin, että ensi kerralla otan kameran. Aamulla nimittäin satoi niin kovasti, että en sitten viitsinyt pakata sitä mukaan. Mutta... kuinkas sitten kävikään. Näppärä kissamme Olli vaani pahaa-aavistamatonta tikkaa kukkapenkin takana, pomppasi, nappasi tikan ja söi sen suihinsa. :) Äiti tavallisesti paheksuu Ollin linnunpyytämistä, mutta nyt hän tuumasi, että ihan hyvä siinä mielessä, jotta tikka ei sitten ainakaan hävitä pääskysenpesiä. Minä puolestani luulin, että jäitte kokonaan ilman tikkakuvia, mutta ei tainnut mennä kuin varttitunti, kun pihalla hääräsi jo toinen tikka?!? Yritän saada siitä ensi viikonloppuna kuvan, ellei Olli ehdi syödä sitä aikaisemmin. ;)

Mutta nyt joudutte tyytymään halo-kuvaan. :) Halo on siis tuo pieni pätkä "sateenkaarta" joka näkyy taivaalla. Halon ja sateenkaaren ero on se, että halo on aina auringon kanssa samalla puolella taivasta ja sateenkaari vastapäisellä puolella.

Sateenkaaresta puheen ollen, yksi päivä näkyi taivaalla niin voimakasvärinen ja upea sateenkaari, että enpä ole hetkeen nähnyt! No, minä en viitsinyt (se on varmaan perisynti jos haluaisi saada upean kuvan) kesken syönnin lähteä kameran kanssa kirmaamaan vesisateessa parin korttelin päähän, joten nappasin ikkunasta huonon kuvan, jossa vastapäiset puut ovat edessä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti