torstai 6. syyskuuta 2012

Rautaristejä

F9, 1/80, ISO1600 ja salama
Tästä olen ylpeä! :) Onnistui aikas kivasti. :) Siis.. olin taas hautausmaalla. Tämän päivän aiheena ovat upeat aikoinaan käsintaotut rautaristit, joista kuvailin osia. Yksi heilahti sen verran, että siinä on huomiselle päivälle näpsy, kun käyn uusimassa sen... :)

Suoristin tätä puoli astetta, mutta toden totta, oikealle ne kallistuu.. (vai onko se vasen, sitä ei voi aina tietää minun kohdalla niin kovin varmaksi...) ;)

Upea risti tämäkin.. vanhan ajan sepät ovat olleet todella taitavia. Nämä kaikki ovat siis todella vanhojen hautojen muistomerkkejä.

 Pisan kalteva kappeli.. ;) Vai oliko risti vinossa? :) Joku tässä kuvassa kyllä heittää.. :)

 F11, 1/25, ISO 1600
Tässä toinen ylpeydenaihe. Kuva näytti juuri samalta, mitä näkymä oli luonnossakin. Ilta-aurinko laskeutui yläkoulun ylle. Tuo hieman lähempänä oleva upea puurakennus on se meidän vanha lukio, jossa minäkin olen käynyt kouluni aikoinaan. :) Ja jossa tuuli heilautti jakauksen pään toiselle puolelle.. ;)

Sitten vielä pari radikaalia käsiteltyä kuvaa eilisestä lehtikuvasta napattuna... ;) Nämä on vähän blurreja ehkä, mutta tämä nyt oli vaan koe.

Tämä on vähän rauhallisempi... :)

1 kommentti:

  1. Ristien yksityiskohdat olivat kiva kuvauskohde ja hyvä että korostit salamalla. Aukosta ja taustasta: Kokeile eri aukkoja. Olisiko isompi aukko blurrannut taustaa enemmän? Ensimmäisessä oli tosi kiva se puu siinä pyöreän aukon takana, mutta kokonaisuutta rikkoo vasemman ja oikean reunan erilaisuus. Toinen tumma, toinen valoisa.

    Toisessa kuvassa samoin epätasapainoa reunoilla. Ehkä sommittelun tarkennusta + isompi aukko?

    Kolmannessa taas vasen ja oikea reuna eivät riidelleet keskenään, huomaatko? Tosin ehkä reunoilla turhan paljon tilaa rajaus voisi olla tiiviimpi.

    Neljännessä kappeli näkyy kivan sumeana ja värikkäänä taustalla. Kun vain olisi tosiaan suorassa. ;)

    Käsitellyt lehdet eksoottisia, mutta parasta se tiukempi rajaus, joka tuottaa abstraktimman lopputuloksen. Kokeile vielä kuvata kauttaaltaan teräviä (lisävalolla) hyvin valaistuja kuvia lehtien yksityiskohdista ja rajaa valmista kuvaa vielä tarvittaessa.

    VastaaPoista