keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Tomaatin syvin olemus

F9, 1/40, ISO 400 jalusta

Ruokatunnilla leikin kameralla - ja ruoalla, mutta söin sen sitten lopuksi. :) Kuvasin ohutta tomaattiviipaletta valoa vasten. Kuva on pikaisesti vaan näpsäisty - niinkuin minä tavallisestikin kuvaan - mutta tätä pitäisi kehitellä. Taustalle enemmän valoa ja ehkä sitten vielä hieman salamaa.. ?

 Laitan tähän malliksi nämä pari havainnollisempaa kuvaa.. ;) Minulla ei ollut aikaa keksiä, miten saan tomaatin leijumaan ilmassa ikkunaa vasten, joten isäntä piteli sitä pihdeillä.. ;) Siksi en saa nyt kaunista kuvaa koko tomaattiviipaleesta.

Läpikuultavuus on ihana, mutta etupuolelle voisi ehkä laittaa tosiaan hieman enemmän valoa?

 Kuvasin myös pöydällä olevaa kukkakimppua. Ah, kukkia pitkästä aikaa, siitä tykkään. :) No, tämä eka oli hieman tumma, mutta tarkennus on ehkä parempi kuin noissa alla olevissa.

Tässä tarkensin tahallaan tuonne keskiön toiselle puolelle, jolloin tietysti etureuna jää turhan sameaksi.. Mutta haittaakse? 

Tässä tarkensin keskuskohdan tälle puolelle. Tämä kuva on selvästi parempi kuin ylläoleva. Ainakin minun mielestäni.

 Ikiviuhko. Musta läntti taustalla häiritsee vähän. Toisaalta se tuo dramatiikkaa kuvaan... :)

1 kommentti:

  1. Tomaattiviipale näyttää abstraktilta. Pihdit haitoilla, mutta muuten mielenkiintoisia. Tuollaisiin valkoisiin kukkakuviin sopisi pikimusta tasainen tausta, vaikka noissa ei taustaa paljon näkynytkään. Ei muuta kuin tasaisenväristä kartonkia ens kerralla taakse. :)

    VastaaPoista